Regio Zuid-Holland-Noord

Alphen aan de Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude

300000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

139
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

139
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

120
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
Zorg en Zekerheid
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R08

Regioplan openbaar

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Knooppunt Ketenzorg innoveert met zijn partners Juiste Zorg op de Juiste Plek projecten. Dit doet ze voor onderwerpen zoals multidisciplinaire coronarevalidatie, hartfalen, atriumfibrilleren, Pijn op de Borst, verbreding teleconsultatie, GGZ wachttijdenproblematiek etc.

Juiste Zorg op de Juiste Plek - Knooppunt KetenzorgJuiste Zorg op de Juiste Plek - Knooppunt Ketenzorg

Knooppunt Ketenzorg houdt met zijn partners regie op de regionale prioriteiten en het overzicht van nascholingsonderwerpen.

Nascholing - Knooppunt KetenzorgNascholing - Knooppunt Ketenzorg

Knooppunt Ketenzorg werkt aan effectieve regionale ketenzorgprogramma’sin Zuid-Holland Noord.

Regionale ketenzorgprogramma's - Knooppunt KetenzorgRegionale ketenzorgprogramma's - Knooppunt Ketenzorg

©aliber richt zich op het faciliteren en het ontzorgen van zorgprofessionals in zowel huisartsenpraktijken als geïntegreerde eerstelijns samenwerkingsverbanden (GEZ). Er wordt monodisciplinaire en multidisciplinaire ondersteuning verleend op een drietal ondersteuningsgebieden.

Stichting Caliber (ROHWN)Stichting Caliber (ROHWN)

De ROHWN wil actief werken aan innovatie. Met innovaties willen wij verbeteringen realiseren in de zelfredzaamheid en de ondersteuning van zelfregie van de patiënt (eHealth), in doelmatigheid van de zorg en in nieuwebehandelmethoden.

E-Health (ROHWN)E-Health (ROHWN)

De ROHWN is een organisatie welke beleidsmatig dienstverlenend en gemandateerd ten behoeve van de Wijksamenwerkingsverbanden opereert.

Ontwikkeling wijksamenwerkingsverbanden (ROHWN)Ontwikkeling wijksamenwerkingsverbanden (ROHWN)

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

Organisaties

Contact

Voor deze regio zijn meerdere regionale huisartsenorganisaties bekend, de individuele huisartsenorganisaties helpen u graag verder met uw vragen.