Regio Noord-Limburg

Beesel, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo, Venray

235000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

225
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

105
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

55
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
VGZ
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R42

Regioplan openbaar

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

Hieronder vindt u het Regioplan 2020-2021 van Coöperatie Cohesie, de huisartsenorganisatie van 105 gevestigde huisartsen in de regio Noord-Limburg. Wij staan voor 24/7 kwalitatief goede huisartsenzorg dichtbij huis in samenwerking met (keten)partners voor de ruim 235.000 patiënten in de regio. Dit doen wij door de huisartsenpraktijken persoonsgericht en praktijkgericht te ontzorgen en versterken met optimale inhoudelijke en materiële randvoorwaarden.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Met het project ‘huisartsenzorg in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg’ wordt beoogd de huisartsenzorg in de regio voor de komende jaren te waarborgen door deze zodanig te organiseren dat de verwachtte tekorten zoveel mogelijk worden opgevangen. Tevens wordt met ketenpartners uit het Geijsterenoverleg en de andere huisartsenorganisaties in Limburg op regionaal en provinciaal niveau samengewerkt.

Continuïteit huisartsenzorgContinuïteit huisartsenzorg

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

Organisaties

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.