Regio Harderwijk

Elspeet, Ermelo, Garderen, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Uddel, Zeewolde

153000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

120
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

66
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

51
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
Zilveren Kruis
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R11

Regioplan niet openbaar

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

Medicamus heeft door het regionaal bundelen van spoedzorg, ICT, nascholing en zorgprogramma’s een voorsprong op veel andere regio’s. Met name op lokaal niveau zit een ontwikkel potentieel. Denk aan de contacten met gemeenten en lokale voorzieningen. Het regioplan biedt inzicht in de samenhang tussen praktijk - lokale (hagro) -regionale zorg en de onderliggende organisatie en infrastructuur.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Download regioplan
nen

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Medicamus heeft één HIS-KIS-HAP systeem voor de regio, uitgebreid met OZO verbindzorg en Minddistrict als regiosysteem en zelfzorg/blended care. Patiënten krijgen zelfzorgmodules aangeboden. Er is een connectie met het ziekenhuissysteem dat vervolmaakt moet worden.

Regionaal geïntegreerd his-kis-hap systeem en ondersteuningRegionaal geïntegreerd his-kis-hap systeem en ondersteuning

Connect Hartfalen heeft als doel regionaal de organisatie rondom patiënten met Hartfalen te verbeteren conform de LTA Hartfalen. Uitgangspunt hierbij is dat het verwijzen en terugverwijzen van patiënten met hartfalen volgens vastomlijnde afspraken gaat plaatsvinden, evenals de (transmurale) palliatieve en terminale zorg voor patiënten met hartfalen. Een goede afstemming tussen de zorgverleners in de 2e en 1ste lijn kan op die manier tot betere zorg leiden.

HartfalenHartfalen

Voor het project chronische nierschade is een kernteam samengesteld met een nurse practitioner nierschade uit Harderwijk, een “kaderarts” nierschade uit Garderen en een nefroloog van het ziekenhuis StJansdal. Na implementatie in Garderen, volgde implementatie in de Hagro (Elspeet, Uddel, Garderen). Inmiddels hebben we een regionaal project.

Chronische nierschadeChronische nierschade

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

Organisaties

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.