Regio Harderwijk

Elspeet, Ermelo, Garderen, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Uddel, Zeewolde

153000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

120
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

66
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

51
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
Zilveren Kruis
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R11

Regioplan niet openbaar

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

Medicamus heeft door het regionaal bundelen van spoedzorg, ICT, nascholing en zorgprogramma’s een voorsprong op veel andere regio’s. Met name op lokaal niveau zit een ontwikkel potentieel. Denk aan de contacten met gemeenten en lokale voorzieningen. Het regioplan biedt inzicht in de samenhang tussen praktijk - lokale (hagro) -regionale zorg en de onderliggende organisatie en infrastructuur.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Download regioplan
nen

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Regionaal geïntegreerd his-kis-hap systeem en ondersteuningRegionaal geïntegreerd his-kis-hap systeem en ondersteuning

Regionaal geïntegreerd his-kis-hap systeem en ondersteuning

Regionaal geïntegreerd his-kis-hap systeem en ondersteuning

Medicamus heeft één HIS-KIS-HAP systeem voor de regio, uitgebreid met OZO verbindzorg en Minddistrict als regiosysteem en zelfzorg/blended care. Patiënten krijgen zelfzorgmodules aangeboden. Er is een connectie met het ziekenhuissysteem dat vervolmaakt moet worden.

HartfalenHartfalen

Hartfalen

Hartfalen

Connect Hartfalen heeft als doel regionaal de organisatie rondom patiënten met Hartfalen te verbeteren conform de LTA Hartfalen. Uitgangspunt hierbij is dat het verwijzen en terugverwijzen van patiënten met hartfalen volgens vastomlijnde afspraken gaat plaatsvinden, evenals de (transmurale) palliatieve en terminale zorg voor patiënten met hartfalen. Een goede afstemming tussen de zorgverleners in de 2e en 1ste lijn kan op die manier tot betere zorg leiden.

Chronische nierschadeChronische nierschade

Chronische nierschade

Chronische nierschade

Voor het project chronische nierschade is een kernteam samengesteld met een nurse practitioner nierschade uit Harderwijk, een “kaderarts” nierschade uit Garderen en een nefroloog van het ziekenhuis StJansdal. Na implementatie in Garderen, volgde implementatie in de Hagro (Elspeet, Uddel, Garderen). Inmiddels hebben we een regionaal project.

Organisaties

Regio Harderwijk