Regio Groningen en kop van Drenthe

Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier, Westerwolde

580000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

465
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

250
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
Menzis
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R05

Regioplan onbekend

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

De Groninger Huisartsen Coöperatie (GHC) is een zorggroep voor en door huisartsen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe. Met meer dan 250 aangesloten huisartsen en vele ketenpartners richt de GHC zich op de kwaliteitsverbetering van de (keten)zorg aan chronisch zieken en ouderen. Ook ondersteunt de GHC huisartsenpraktijken door zorg op een vernieuwende manier te organiseren, bijvoorbeeld wat betreft diagnostiek en digitalisering. Daarnaast draagt de GHC bij aan de uitvoering van het VWS-programma ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’ in het werkgebied van de GHC.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Download regioplan
nen

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Regio-organisaties ondersteunen de aangesloten zorgverleners bijvoorbeeld bij digitalisering, het maken van samenwerkingsafspraken, arbeidsmarktvraagstukken, de bedrijfsvoering, het vormgeven van het zorgaanbod en het kwaliteitsbeleid. De invulling en focus sluit aan bij de behoefte van de zorgverleners en de zorgvraag in de regio. Hier vindt u een selectie van de meest bijzondere, vooruitstrevende of belangrijke activiteiten van deze regio.

Geen activiteiten bekend

Deze regio heeft nog geen activiteiten ingediend voor publicatie.

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en wilt u activiteiten delen, e-mail ons.

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

Organisaties

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.