Regio Drenthe

Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Staphorst

490000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

360
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

250
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

130
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
Zilveren Kruis
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R04

Regioplan niet openbaar

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

Als regio-organisatie van de huisartsen in Drenthe werkt Dokter Drenthe aan toekomstbestendige huisartsenzorg. Zodat praktijken vitaal en veerkrachtig zijn en zich kunnen aanpassen aan de weerbarstigheid van het veranderende zorglandschap. Dit zorgt voor meer werkplezier en ruimte bij de huisarts waardoor er 24/7 passende zorg kan worden geboden met de capaciteit en middelen die de toekomst ons biedt.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Download regioplan
nen

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

In 2016 zijn we samen met de universiteit van Maastricht gaan zoeken naar een manier om de chronische zorg persoonsgerichter te maken en zo de werkdruk te verlichten. Na de zomer starten een aantal Drentse huisartsenpraktijken met de pilot persoonsgerichte zorg 'Target', waarin niet de ziekte bepalend is maar de zorgzwaarte; het aantal contactmomenten met je patiënt.

Chronische zorgChronische zorg

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

Organisaties

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.