Regio Arnhem

Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Montferland, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Zevenaar

433000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

510
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

197
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

104
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
Menzis
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R35

Regioplan openbaar

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

Onze Huisartsen is een faciliterende en ondersteunende organisatie van, voor en door aangesloten huisartsen in de regio Arnhem.Onze Huisartsen maakt toegankelijke en goede huisartsgeneeskundige zorg mogelijk voor patiënten in de regio, waarbij de organisatie onder andere het centrale gezicht en aanspreekpunt voor de eerstelijnszorg is. We ondersteunen en versterken de positie van de huisarts. Daardoor blijft het beroep van huisarts altijd uitvoerbaar, aantrekkelijk, actueel en toekomstbestendig. Bovendien blijft de huisartspraktijk herkenbaar en toegankelijk voor de patiënt en overige stakeholders.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Samen met de oogartsen van Rijnstate en de optometristen uit de regio is afgesproken dat voor een aantal aandoeningen patiënten verwezen kunnen worden naar de optometrist in plaats van naar de oogarts. De optometrist kan een deel van de zorg overnemen van oogartsen.

Optometrie eerstelijnOptometrie eerstelijn

Vanaf 1 september 2020 is het digitaal consulteren van medisch specialisten van het Rijnstate Ziekenhuis van start gegaan. Met digitaal consulteren stelt de huisarts een consultatievraag aan een medisch specialist over een patiënt via VIP Live. De huisarts blijft hoofdbehandelaar. De medisch specialist geeft advies.

Digitale consultatieDigitale consultatie

In 2018 is Onze Huisartsen gestart met de implementatie van het digitale communicatieplatform OZO Verbindzorg.

OZO verbindzorg brengt via een beveiligde website de verschillende zorgverleners rondom een cliënt samen. Hiermee is in één oogopslag overzichtelijk welke zorgverleners betrokken zijn bij de cliënt en komen zorg en welzijn samen. De communicatie tussen de verschillende zorgverleners wordt efficiënter en alles is na te lezen.

OZO VerbindzorgOZO Verbindzorg

Ketenzorg Ontketend is een project vanuit de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.

In Ketenzorg Ontketend ontwikkelen zorgverleners en patiënten met diabetes type 2 (DM2), COPD of hart- en vaatziekten (HVZ) een nieuw integraal en persoonsgericht zorgprogramma voor multimorbiditeit en chronische aandoeningen.

Onze Huisartsen doet mee in dit project, samen met OCE in Nijmegen en Huisartszorg Oude IJssel in Doetinchem.

Ketenzorg OntketendKetenzorg Ontketend

Inzicht in eigen medischegegevens kan patiënten meer regie en inzicht geven over hun eigen gezondheid.Daarnaast is het per 2020 wettelijk verplicht om patiënten elektronisch toegangte geven tot hun eigen gegevens. Onze Huisartsen vormt voor alle aangeslotenpraktijken een coalitie in het kader van OPEN.

Daarnaast bieden wijondersteunende diensten op ICT gebied zoals systeembeheer, wachtkamerschermen enpraktijkwebsites.

ICT OPENICT OPEN

AFA ondersteunt huisartspraktijken in achterstandswijken van Arnhem, Dieren, Doesburg, Duiven, Doorwerth, Elst, Gendt, Huissen, Oosterbeek, Rheden, Velp Westervoort en Zevenaar.

Arnhems Fonds Achterstandwijken Arnhems Fonds Achterstandwijken

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.