Regio Amstelland

Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn

180000
inwoners

Aantal inwoners van de regio.

73
huisartsen

Werkzame praktijkhouders, waarnemers en huisartsen in loondienst.

67
aangesloten huisartsen

Aantal huisartsen aangesloten bij de regio-organisatie.

44
praktijken

Aantal huisartsenpraktijken in de regio.

Preferente zorgverzekeraar
s
Zorg en Zekerheid
en

Preferente zorgverzekeraar waarmee de regio-organisatie contractafspraken maakt.

R26

Regioplan openbaar

Een regioplan geeft duidelijkheid over de prioritering en gezamenlijke aanpak van regionale knelpunten door de samenwerkende huisartsen- en eerstelijnsorganisaties. Gezamenlijke activiteiten starten vanuit de inhoud en sluiten aan bij de schaal, organisatiegraad en het draagvlak in de regio.

Stichting Amstelland Zorg of beter gezegd StAZ is de regionale eerstelijns organisatie in de regio Amstelland waartoe de gemeenten Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouderkerk behoren. De organisatie heeft als doel om de huisartsen, fysiotherapeuten, apotheken en andere eerstelijns zorgverleners te verbinden en te ondersteunen bij het bieden van wijk- en persoonsgerichte zorg en te vertegenwoordigen richting de overige ketenpartners.

Daarin werkt zij nauw samen met de bestaande wijksamenwerkingsverbanden in de regio.

regioplan indienen

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en is er een regioplan beschikbaar voor publicatie op deze site, e-mail ons.

Regiobeeld

Het regiobeeld bevat de belangrijkste data over zorgvraag, zorgaanbod, gezondheid en leefstijl en de verwachte (bevolkings-)ontwikkeling. Het is daarmee een goed vertrekpunt voor het regioplan.

Uitgelichte activiteiten

Hieronder vindt u een selectie van belangrijke, uitgelichte of bijzondere activiteiten die deze regio graag onder uw aandacht brengt.

Regio-organisaties ondersteunen de aangesloten zorgverleners bijvoorbeeld bij digitalisering, het maken van samenwerkingsafspraken, arbeidsmarktvraagstukken, de bedrijfsvoering, het vormgeven van het zorgaanbod en het kwaliteitsbeleid. De invulling en focus sluit aan bij de behoefte van de zorgverleners en de zorgvraag in de regio. Hier vindt u een selectie van de meest bijzondere, vooruitstrevende of belangrijke activiteiten van deze regio.

Geen activiteiten bekend

Deze regio heeft nog geen activiteiten ingediend voor publicatie.

Is uw organisatie onderdeel van deze regio en wilt u activiteiten delen, e-mail ons.

Zorggebruik per gemeente

Op regiobeeld.nl deelt het RIVM data over het zorggebruik per gemeente. Klik hieronder op een gemeente uit deze huisartsenregio en bekijk de data.

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Lees onze disclaimer.